Stichting LOOP Jaarcongres Podologie

Subsessies

Aan het begin van het middagprogramma gaan we tweemaal een half uur uiteen. U heeft dan de gelegenheid om in een kleinere groep een lezing of workshop van uw keuze te volgen. U heeft hierbij de keuze uit acht subsessies.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda in de zorg op dit moment. In onze subsessies besteden we daar dan ook aandacht aan. Rick Broshuis van PLT geeft een lezing over de ontwikkeling van duurzame 3D freestechniek en verschillende 3D printtechnieken versus het belang van vakinhoudelijke onderbouwing. Xander Dalschaert van AFT gaat in op duurzaamheid binnen podologie en op verschillende oplossingen om op een duurzame manier aan zoolproductie te doen en het geproduceerde afval te integreren in een circulaire economie. Dit laatste komt ook aan de orde in de lezing van Marco de Vries, projectmanager van Milieu Service Nederland. Jan-Peter Van de Meerendonk, CCO van PodoPrinter BV gaat onder de noemer ‘Steunzolen….van niets naar iets, terug naar niets…’ in op het behoud van vakmanschap, vertaald naar de tijd van nu. Efficiënte productiemethode, een gezond businessmodel, en maatschappelijk verantwoord ondernemen komen aan de orde.

Daarnaast lichten Wopke van der Tuuk en Gerard Treffers (auditoren die de audit bij registerpodologen en podoposturaal therapeuten van LOOP verrichten), deze audit nader toe. Dus bent u aangesloten bij LOOP en komt u in aanmerking voor een audit, dan kunt u uw vragen stellen tijdens deze subsessie waar 2 auditoren hun uiterste best gaan doen om al je vragen te beantwoorden. Diëtist-onderzoeker Michelle Bisschops vertelt over gezonde voeding bij reumatische aandoeningen. Hierbij gaat zij dieper in op het Plants for Joints onderzoek van Reade dat vorig jaar in het jaarcongres plenair aan de orde kwam. Het onderzoek heeft aangetoond dat een gezond plantaardig voedingspatroon gunstig is voor mensen met reumatoïde artritis en artrose. Wat kunnen podologen met deze resultaten? En hoe ziet een gezond eetpatroon er in de praktijk uit? Deze en nog meer relevante vragen worden tijdens de lezing beantwoord. Productspecialist TENS, Miranda Romijn gaat tijdens haar subsessie in op het gebruik van Transcutane Electrische Neuro Stimulatie (TENS) bij polyneuropathie. Matthias Hartmann – CEO and orhtopedic shoemaker master, gaat vanuit Dumco in op “Producing orthopedic (Secosol® -) insoles for safety shoes in accordance with (new) standards and the law”. De EU normen en het voldoen hieraan komen aan de orde.

U kunt zich bij inschrijving voor het Jaarcongres direct inschrijven voor twee subsessies van u uw keuze. Hierbij worden de inschrijving op volgorde van binnenkomst behandeld, en als een subsessie vol is, kunt u zich hier niet meer voor inschrijven.

Ronde 1 *
 
Ronde 2 *